New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Moderators: André, AvantGuard

Post Reply
DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Sat Aug 29, 2009 10:42 am

Version 11.7 b36
Win 7 X64 (also does it on Win 7 x32 and Vista sp2 X32)
Bookmarks are set to be IE favourites

If I select new bookmark on a new site, the pop up box appears asking me where I want to save the bookmark. I select the folder I want to save it in and then click add. All appears to work ok.

However, if the bookmark is saved in a folder the bookmark will not be saved (doesnt appear in the system favourites folder either). If it is saved in the favourites root then it will save it (and it does appear in the system favourites in the root)

I tested on three different machines with same outcome. I also tested on version 11.6 b20 and it occured on that version as well.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by kudos » Sun Aug 30, 2009 11:43 pm

Are you able to save favourites correctly in folders with Internet Explorer?
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Mon Aug 31, 2009 8:31 am

Yes. Just tested it it with IE and it saves in root and subfolders.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by kudos » Mon Aug 31, 2009 9:23 am

Can you start Avant "As Administrator" and try again?
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Mon Aug 31, 2009 10:05 am

I had thought about it being administrator permissions but that wouldnt explain how you can save in the favourites folder root but not any subfolders. Anyway, I ran it as adminstrator and still wouldnt save in subfolders.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by kudos » Mon Aug 31, 2009 10:24 am

Try this:

- Click Start, type shell:favorites and press ENTER. The Favorites folder of your user account will open. Copy the full path shown in the Address Bar.

- Start a Command Prompt as administrator.

- Type the following command: icacls "<favoritespath>" /setintegritylevel (OI)(CI)low

Note: Replace <favoritespath> with the path from the first step (remember the quotes "")
Example: icacls "C:\Users\DoubleDoom\Favorites" /setintegritylevel (OI)(CI)low

You should get a message that says it successfully processed.

Restart Avant and try again.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Mon Aug 31, 2009 3:51 pm

Gave that a go. No change I'm afraid.

Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by kudos » Mon Aug 31, 2009 4:21 pm

What is your favourites path - any odd characters there?
Which language of Windows 7 do you have installed?
Does it work if you change the filename of avant.exe to iexplore.exe?
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Mon Aug 31, 2009 4:58 pm

Favourites path is straightforward. Its the same on all three of my machines
C:\Users\David\Favorites

All set to British English (which incorrectly spells it "Favorites" for our country - so that shouldnt be the issue)

Changing name doesnt change it either.

Remember that it will save the bookmark in the "Favorites" root. It wont save it in say "favorites\forums" for example. All the sub folders appear in the save dialog as well.

User avatar
kudos
Support Staff²
Support Staff²
Posts: 3384
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:35 am
Avant Version:

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by kudos » Mon Aug 31, 2009 5:19 pm

Ah, a fellow Brit - hope you're enjoying the bank holiday.

Back to your issue, try changing the IE advanced option: "Close unused folders in History and Favourites"

Failing that, try the "Restore advanced settings" or "Reset..." buttons there.
 
.:Volunteer support staff (regular user):.
Image
I am not a member of the Avant / Orca development team
Please search this forum / the Wiki before posting questions
Forum Rules | Frequently Asked Questions | Active Topics

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Mon Aug 31, 2009 8:29 pm

Strange thing here. I copied the folders into a temp folder. Emptied the favorites folder to start fresh. Then created two new sub folders. I then copied and pasted my bookmarks back.

I then tried saving bookmarks in those folders and it worked. However, it would not save bookmarks in the next layer of subfolders I had (which I did not create again but copied and pasted).

Internet explorer did allow me to add bookmarks into those subfolders though.

I am going to install avant on my daughters PC tomorrow. Hers is a virtual clean install and I can see if I can replicate the problem on there. The three PCs I use all use mobileme to sync favorites and I wonder if that is causing a problem with avant.

Bank Hol was good but like all Bank Hols its over too soon. Only 3 more days of school holiday left for the kids as well and then normality returns and back in routine :)

User avatar
AXEMAN
Avantic Elite
Avantic Elite
Posts: 1606
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:55 am
Windows Version: WIN 7 64 BIT
Avant Version: THE LATEST
IE Version: 9

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by AXEMAN » Fri Sep 04, 2009 7:58 pm

Just a thought use sidebar. When at a site right click then pick bookmark this page. now sidebar is open you should see the bookmared site in the side bar.Opps start with sidebar open . I have no problems doing it this way. :)

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Fri Sep 04, 2009 8:05 pm

It works if I add via sidebar. Its working on mine now as long as the subfolder I add a bookmark to is created by avant.

I havent been able to test on my daughter's machine yet as she has put a password on windows. I hopefully will do that over the weekend.

DoubleDoom
Semi-Fan
Semi-Fan
Posts: 62
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:05 am
Windows Version: Win 7 x64
Avant Version: 11.7 46
IE Version: 8

Re: New bookmarks not saving (when using IE favourites)

Post by DoubleDoom » Wed Sep 16, 2009 6:00 pm

Playing around with this, it appears that it is xmarks that is causing the problem. I dont know how or why but if you use xmarks to sync your bookmarks, the folders xmarks create cannot be written to by Avant. Although they can by IE. If you create a folder in explorer or with Avant, then you can use Avant to create bookmarks in those.

I checked the permissions of the xmarks created folders and its not read only. I cant see any logical reason why it cannot write to them from Avant. However, I have resolved it by uninstalling xmarks and using syncbackpro to manually sync bookmarks periodically. (its not as if you create bookmarks that often!)

Post Reply